Hem

Välkommen 

till Ett mathantverk från Familjen Johnte i Dalsland.


På den gamla gården Torgrinsbyn i Dalsland har vi ett litet gårdsbruk, där vi med passion för livets goda kokar våra exklusiva marmelader. Med stor omsorg om råvaran producerar vi olika sorters marmelader och bakar bröd med mjöl från Dalsland eller Västergötland.


Petter har i många år tillverkat marmelader och bröd. Han har deltagit i ett flertal utbildningar för bland andra Manfred Enoksson på Saltå Kvarn, Jan Hedh på Restaurangakademien, och vid Eldrimners utbildningskök i Jämtland. Tillsammans bildar vi ett bra team i bageriet. 


Det är viktigt för oss att det vi gör är en fröjd för både ögat och munnen.
Vi har en önskan om att våra produkter ska vara av yppersta kvalitet.

Vi väljer enbart ut de bästa råvaror från dalsländska skogar och trädgårdar och mjöl från kvarnar i Dalsland och Västergötland.

 

Välkommen att höra av dig eller besöka oss på någon marknad i Dalsland!

 Brödet

Tillverkningen av våra bröd sker alltid med omsorg om råvarorna. Brödet bakas på ett småskaligt och hantverksmässigt sätt. Vi använder fördegar och surdegar där bröden får jäsa länge, allt för att utveckla den bästa smak och arom. Mjölet vi köper är från olika kvarnar i Dalsland och Västergötland.Oftast är råvarorna ekologiska beroende på tillgång och kvalité.


Marmeladen

Marmeladen kokas i små satser i kopparkärl över öppen låga. Därför är våra produkter helt unika för varje kok beroende på råvaran. Handen och kniven är de enda verktygen. Vi gör även vårt eget äppelpektin och den enda konservering vi använder är socker. De gula hallonen kommer från gården och handplockas för att varsamt förädlas till marmelad. Vi väljer helst ekologiskt odlade bär, men inte alltid. Vi köper från små odlare eller bärplockare i Dalsland. Marmeladerna har lång hållbarhet i oöppnad burk, men ska förvaras i kylen. Våra marmelader är mycket smakrika och håller hög kvalité. De är speciellt goda till ost eller bara som de är på en rostad skiva bröd till morgonkaffet!